Munten verkopen

U wilt munten verkopen. Hoe doet u dat het beste?


Verkoop munten


U heeft thuis dat oude album met munten weer gevonden. Misschien heeft u een nalatenschap, waarvan u een tijd geleden dacht het een keer op te pakken en te gaan verzamelen. Dat gebeurde niet en nu heeft u besloten om de munten te verkopen. Ooit heeft u een album oude ansichtkaarten of een paar oude bankbiljetten gekregen en vraagt u zich nu af wat dat waard is. Voor al deze zaken is het nuttig ons een keer te bezoeken om uw zaken gratis te taxeren. Onafhankelijk, gratis en vrijblijvend. Na een taxatie door ons heeft u een idee wat u heeft, dan pas kunt u op een goede manier uw munten verkopen.

Inkoop munten


Na taxatie kunt u uw munten weer meenemen, u weet nu wat u heeft. Maar misschien wilt u er afstand van doen omdat u geen verzamelaar of belegger bent. Dan kunnen wij de inkoper van uw munten zijn. Maar in plaats van de munten van u over te nemen zal meestal het advies zijn om ze te laten veilen. Als wij munten van u opkopen betalen wij u een bepaalde waarde uit en laten wij ze vervolgens veilen. Een eventuele winst op de veiling is dan niet voor u. Vandaar dat we meestal adviseren om zelf deze winst te nemen en uw munten in te brengen op onze veiling. De taxateur kan dat voor u regelen en samen met u een inschrijfformulier invullen.

Federatie TMV


MPO / Heritage Auctions Europe is lid van de Federatie TMV (Federatie van Taxateurs Makelaars Veilinghouders in Roerende Zaken). De naam van registertaxateur is de opvolger van wat vroeger 'beëdigd taxateur' heette. We verplichten ons tot een erecode en dat staat voor u garant voor een eerlijke en betrouwbare manier van zakendoen!

Klik hier om te zien hoe een taxatie werkt.

nvmh | kngmp
MPO © 2019