Wat is mijn munt waard

Wat is mijn munt waard


Ook voor het bepalen van de waarde van slechts één munt bent u welkom bij MPO. We bepalen de waarde van de munt middels een deskundige en vrijblijvende taxatie. Dit doen we geheel gratis. Vraagt u zich af wat uw munt waard is, dan bent u bij MPO op juiste adres. 

Als we de waarde van uw munt hebben bepaald geven we u aansluitend een advies wat u het beste kunt doen als u besluit om uw munt te verkopen.

Er zijn drie zaken die de waarde van een munt bepalen: metaal soort, zeldzaamheid en de staat waarin de munt zich verkeerd weinig of veel beschadigingen. Zogeheten misslagen brengen in het algemeen meer op, dit zijn productie fouten van de Munt die deze munten maakt. Deze mogen officieel niet het Muntgebouw verlaten, dit gebeurd echter soms wel. Het maakt dus niet uit hoe oud een munt is, dit geldt voor antieke munten en voor moderne munten. Wat we altijd adviseren is om de munt in originele staat te laten en dus niet vooraf aan een taxatie schoonmaken of oppoetsen, dit heeft een waarde verminderend effect op de munt.

Lees meer informatie op onze pagina: hoe waar en wat taxeren wij munten.

Om de waarde van uw munt te bepalen bent u elke woensdag welkom op onze OPEN INLOOPDAG van 10.00 tot 16.00 uur. U hoeft dan geen afspraak te maken, we geven u graag een gratis en vrijblijvende taxatie.

nvmh | kngmp
MPO © 2018